Viktigste søndagen i mars.

I kveld starter årets budsjettkonferanse for den rødgrønne regjeringen. La oss bruke et uttrykk fra den amerikanske almanakken: «March Madness».

Alle basketballlagene på universitetsnivå (departementene) kommer sammen i en stor turnering (statsbudsjettet). Forhåndsfavorittene er selvfølgelig med (helse, kommune, arbeid, finans, utenriks), men det er selvfølgelig noen som er outsidere og kan få laget sitt langt i turneringen (samferdsel, fiskeri, landbruk, kultur). Tilsammen er det er meget dynamisk spill som foregår.

Turneringen har selvfølgelig en komitee som følger med (finansdepartementet), og som har rangert lagene på forhånd. Når de 4 siste gjenstår er det sjeldent noen overraskelser.

Selv om mange lag har allerede lagt ned mye arbeid, er det nå spillet begynner.

Så får vi se hvilke trenere (statsråder) som kan komme langt med sine spillere (budsjettposter).

Eksperter (analytikere) har allerede lagt frem sine spådommer. Statistisk sentralbyrå, Norges Bank, bankene og finansinstitusjonene har alle sine kvalifiserte gjetninger på plass.

Lista er nok allerede lagt. Finansdepartementet har lagt en ramme som alle vil forsøke å dytte på. Slik er budsjettforhandliger.

Utgangspunktet mitt et sted mellom 1,6 – 2,4% vekst i statsbudsjettet. Det er et stort intervall, som vil snevres ettersom turneringen skrider frem.

La ‘galskapen’ begynne.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: