Godt nytt økonomisk bloggeår

Beautiful happy new year 2012 in different styles 1
Da var vi her. 2012. Et nytt år for å starte på nytt med gamle vaner. Jeg regner med det blir en overvekt av grafer i forskjellige farger og fasonger som jeg plukker opp på internetts økonomiske fortau, også kjent som meget nerdete blogger og ukjente statistikkbanker som er gravd bak utallige museklikk.

Året starter der fjoråret slutter, døh, og det betyr dårlig nytt. Det er bare en håndfull analyser som gir positiv vekst i euroområdet i 2012, de mest pessimistiske legger anslaget rundt 1%-1,5% i negativ vekst.

I USA er det valgstart i natt, mer konkret i Iowa hvor republikanerne holder sitt første nominasjonsvalg. Her er det alltid mye å ta tak i, ikke minst skrives det utrolig mye om disse nominasjonene. De kommer tett, 5 skal avholdes innen januar, og det blir hett når intensjonen er å tynne ut flokken av potensielle presidentkandidater. Vi følger med.

Det politiske sirkuset i EU fortsetter. Jeg sier sirkus fordi det der dit vi har kommet når fransk tv klipper Sarkozy og Merkel inn i ‘Grevinnen og Hovmesteren’ sketsjen. Vi følger med.

I Norge har utsiktene for eksportindustrien blitt mørkere, og PMI tallene fra Fokus Bank er ikke oppløftende. I tillegg kommer det til å bli stort fokus på finanspolitikken og ‘vi er klare for krise’ utsagnet til finansdepartementet. Eksportfinans-saken ville nok noen byråkrater bedt om å få gjort om igjen. Vi følger med.

Og for å avslutte med et smil: Selvfølgelig vil jeg publisere et bilde som har tittelen «Årets Venn-diagram»:
Pieagram

Godt nytt år.

Reklamer
Merket med

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: