Velkommen etter Norsk Industri.

Det er en uke siden jeg oppsummerte hvordan fall i utenlandsk etterspørsel og finansiering påvirker Norge og Sverige, i litt forskjellig grad.

Det er overraskende at det har tatt så lang til før synspunktene til Norsk Industri fant veien til media, men idag kom et lite pip:

Norsk Industri organiserer 2200 bedrifter med rundt 125000 ansatte. De vil trolig være de første som merker det, når også Norge treffes av finanskrisens del to.

– Smitten fra finanskrisen kommer øyeblikkelig inn i norsk økonomi. Vi er en del av det samme blodomløpet, sier Sunde til VG.

Samtidig kritiserer han regjeringen for ikke å føre en god nok politikk, på et tidspunkt hvor den europeiske uroen ser ut til å smitte Norge.
[…]
Norge har i sin helhet innført et EU-direktiv som begrenser hvor store lån finansinstitusjoner kan gi for å finansiere store prosjekter.

Derimot har flere EU-land fått unntak for direktivet, og kan fortsatt hjelpe sin industri med milliardlån.

I en høring i Stortingets finanskomité i går, gjorde Sunde det usedvanlig klart hvor alvorlig regjeringens håndtering av saken er:

– Finner ikke regjeringen løsninger, risikerer vi nedbygging av store deler av maritim industri. Dette vil ramme arbeidsplasser. Men jeg er for høflig til å si antall, sa Sunde.

«Dette vil ramme noen hundre norske industribedrifter om det ikke løses raskt» skriver leder i Norsk Industri, Stein Lier Hansen i sitt høringsbrev til statsbudsjettet.

Hva med jobbtreningsprogrammer for de som evt. mister jobbene sine i eksportindustrien. Hvis dette blir langvarig, kan det bli aktuelt.

Reklamer
Merket med ,
Reklamer
%d bloggere like this: