Uttak fra siste ‘Samfunnsspeilet’ fra SSB

samfunn
Fra tid til annen så dumper det inn en melding om at SSB har ett nytt ‘Samfunnsspeilet’ ute. Jeg vil gjerne sitere fra oversikten over utgavens innhold, i rekkefølge:

Mindre kommunal hjemmehjelp til eldre
Mange eldre lever med sykdom som påvirker hverdagen. Selv om mye tyder på at eldres helse er blitt bedre med årene, ser det ikke ut til at det er blitt færre som trenger hjelp. Det kommunale tjenestetilbudet når imidlertid fram til færre eldre enn før.

Flere med brukerstyrt personlig assistent
De siste ti årene er antallet personer med brukerstyrt personlig assistent nesten firedoblet. Mer enn ni av ti brukere var under 67 år ved utgangen av 2009. Antall timer i uken som tildeles dem som benytter seg av tilbudet, er relativt stort.

Mindre del av utgiftene går til eldre
Det har skjedd en vridning innenfor pleie og omsorg de siste årene. Hjemmebaserte tjenester har økt kraftig, det har blitt flere yngre brukere av tjenestene, og «yngreomsorg» kan være et mer passende begrep enn «eldreomsorg» for deler av tjenestene.

Og til sist:

Hva dør man av i EU – og i Norge?
Dødelighet er et mål på hvor stor andel av befolkningen som dør i en gitt periode, vanligvis ett år. Nivået for dødelighet varierer fra land til land i Europa, både når det gjelder alder, kjønn og type dødsårsak.

Les Samfunnsspeilet her

Reklamer
Merket med , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: