«Then shut it down»


Fra ‘The West Wing’, muligens litt mer dramaturgi på ca. 4 minutter enn møtene som foregår akkurat nå i Washington, men dramatisk uansett.
Det siste om budsjettforhandlingene er dette:

  1. Harry Reid (Speaker i Senatet), John Boehner (Speaker i Kongressen) og Barack Obama fortsetter forhandlinger, om ikke ansikt til ansikt så hverfall ansatt til ansatt (lange dager, mange detaljer, ofte de tøffeste diskusjonene de ansatte noen gang vil være del av.)
  2. Washington Post sier at ca. 800 000 offentlige (føderale, ikke kommunale) ansatte kan få en epost i morgen ettermiddag med beskjeden om at de er ‘non-essensial’, og de må gå hjem.
  3. Det der de langsiktige effektene som er værst, forsinkede prosesser, forsinkede utbetalinger, osv.
  4. Det statlige USA har penger til å betale regningene sine helt til fredag ettermiddag, etter det er det ingen ‘bills’ (Stortingsmeldinger) som foreligger. Et budsjett må vedtas, de samme arkene må gjennom Kongressen (republikansk styring) og Senatet (demokratisk styrt), og må signeres av Presidenten.

Klokka tikker.

(Finnes det forresten en t-skjorte for èn som har sett alle episodene av The West Wing? I så fall venter jeg fortsatt på min. Sjekker postkassa hver dag, nada!)

Reklamer
Merket med , ,
Reklamer
%d bloggere like this: