Research, research og mer research i New Delhi.

Charminar hyderabad india photo
Ambassaderåd Eva Bratholm gir tips til aspirerende aspiranter: Research, research, research!

Beretningen om et varslet besøk | New Delhi

Det er slike møter som kan sette fart i prosesser og åpne for løsninger. Derfor ligger det timer, uker og noen ganger måneders arbeid forut for et besøk. Jeg må innrømme at det tok litt tid å forstå dette, men med ett har man det i blodet.

Neste uke kommer statssekretær Espen Barth Eide til India. Han skal blant annet åpne et seminar om FNs fredsbevarende operasjoner, et område hvor lille Norge og store India har mye praktisk kunnskap å lære av hverandre. Han har et forrykende program hvor både indiske topp-politikere og fredsaktivister inngår.

Alt er nøye forberedt. Du verden, så forberedt det er. Én ting er logistikk, i form av biler, parkeringsplasser og bagasje, men det aller viktigste er oppdaterte, korrekte, kortfattede, poengerte og interessante bakgrunnsnotater, samtalepunkter og ikke minst: Hva kan man vente at motparten vil ta opp?

For selv den flinkeste og mest beleste politiker kan ikke få med seg absolutt alt over hele verden. Hva er for eksempel situasjonen for cricket-kampene mellom India og Pakistan? Viktig informasjon.

Bakgrunnen til mennesker man skal møte er også svært viktig. Tidligere verv, utdannelse og har han eller hun vært i Norge? Den besøkende skal slippe å komme i noen form for pinlig situasjon og da er ambassadens forarbeid godt å ha.

(Via Norge i verden.)

Reklamer
Merket med , ,
Reklamer
%d bloggere like this: